Kopertki z indyka

Kopertki Z Indyka

Kopertki z indyka

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Kopertki z indyka z jajkiem, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.

7 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg fileta indyka
• 100 g sera żółtego w plastrach
• 100 g szynki w plastrach
• 1 serek topiony
• 2 jajka ugotowane na twardo
• Bułka tarta do panierki
• 2 całe jajka surowe
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Na każdym kawałku mięsa układam półplasterka sera żółtego, plaster szynki, smaruję serkiem topionym. Na serku topionym układam plasterek jajka gotowanego.
3. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie bułce tartej.
4. Kotlety smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
5. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
6. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.