Zrazy w sosie paprykowy z pieczarkami
Najlepszy przepis na pyszne zrazy, ten smak jest rewelacyjny. Z wieprzowiny możemy otrzymać pyszne oraz banalnie proste dania. Smak wieprzowiny możemy wzbogacić po przez dodanie niesamowitych dodatków takich jak pieczarki.
7 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• 1 kg pieczarek
• 1 cebula
• Olej do smażenia
• 185 g pasty paprykowej
• Mąką pszenna do panierki
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w pół plasterki. Po 10 minut smażenia doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Na każdy kawałku mięsa układam pół plasterka żółtego sera oraz łyżkę farszu grzybowego.
3. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.
4. Do pozostałego farszu grzybowego dodaję pastę paprykową, wlewam pół szklanki wody. Sos paprykowy łączę z roladkami i gotuję około 20 minut.
5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
6. Smacznego.