Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli

Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli

Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli

Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli według Magdy Gessler to super pomysł na tradycyjny, niedzielny obiad. Bo kto nie uwielbia chrupiących kotletów z dodatkiem ziemniaczków i surówki?

Dzięki temu, że mięso wcześniej namoczymy w mleku kotlety schabowe, są delikatniejsze i bardziej kruche a dodatek cebuli zapewni jeszcze lepsze doznania smakowe. Smakują naprawdę wybornie, dlatego też zachęcam Was to przygotowania kotletów w ten sposób.

Na pewno wiele osób pamięta z domu rodzinnego, jak babcie czy mamy moczyły mięso na kotlety w mleku i cebuli. To stary i sprawdzony sposób, o którym często zapominamy.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.