Przekąska z boczniaków

Przekąska Z Boczniaków

Przekąska z boczniaków

Gdy postawiłam przekąskę na stół, każdy myślał że to śledzie. Nie tylko z wyglądu przypominają śledzie, również mają podobny smak do śledzi.

6 porcji
20 minut czas przygotowania

Składniki:
• 500 g boczniaków
• 2 cebule
• 60 g octu jabłkowego
• 120 oliwy z oliwek
• 2 łyżeczki soli
• 1 łyżeczka gorczycy białej
• 1 łyżeczka majeranku
• 10 ziaren pieprzu
• 6 ziaren ziela angielskiego
• 4 listków laurowych

Sposób przygotowania:
1. Grzyby kroję na mniejsze kawałki, myję, osuszam, smażę na rozgrzanym oleju około 5 minut. Doprawiam solą.
2. Cebulę, kroję drobno, przekładam do rondelka. Wlewam oliwę, ocet, dodaję gorczycę majeranek, ziarna pieprzu, ziela angielskiego, listki laurowe, sól. Gotuję około 5 minut.
3. Sos łączę z usmażonymi boczniakami, następnie przekładam do słoika, chowam do lodówki na 48 godziny.
4. Grzybki gotowe.
5. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.