Babka bananowa

Babka bananowa

Wystarczy tylko wymieszać składniki, by cieszyć się pysznym deserem

Kto powiedział, że z dojrzałych bananów można przygotować tylko chlebek? Ja tym razem popełniłam przepyszną babkę i to jeszcze taką co robi się ekspresowo – wystarczy wymieszać wszystkie składniki i upiec, by cieszyć się pysznym deserem.
Babka jest wilgotna, przyjemnie kakaowa i pięknie się kroi, także polecam jeśli macie ochotę na coś słodkiego.

Robiłam ją już kilka razy w różnych kombinacjach mąki i cukru, dlatego jeśli chcecie by była zdrowsza możecie użyć np mąki orkiszowej zamiast pszennej, zmniejszyć ilość cukru lub zastąpić go ksylitolem lub erytrytolem.

Tym razem dodałam orzechy oraz pistacje, ale pasuje tutaj świetnie także suszona żurawina. Wszystko zależy od tego co lubicie i na co macie ochotę.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.