Roladki schabowe z pieczarkami

Roladki Schabowe Z Pieczarkami

Schabowe roladki z pieczarkami

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.

30 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 cebula czerwona
• 1 marchew
• 1 korzeń pietruszki
• 2 ząbki czosnku
• 200 g pieczarek
• 1 łyżka musztardy
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Pietruszkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, warzywa dodaję do cebuli.
4. Następnie dodaję pokrojone drobno pieczarki, smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem, solą oraz musztardą.
5. Farsz nakładam na każdy plaster mięsa.
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
8. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
9. Smacznego.

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.