Babka “Żyrafa”

Babka "Żyrafa"

Piękna kolorowa babka

Kiedy kilka lat temu zobaczyłam tę babkę, pomyślałam, że musi być trudna do przygotowania. Na szczęście przypuszczenia te okazały się nieprawdziwe, bo babkę robi się szybko i przyjemnie.

Babka Żyrafa składa się z dwóch części – „białej” i „żółtej”, a obie robi się w bardzo podobny sposób. Mimo wszystko i tak trafił mi się mały zonk, bo zapomniałam oprószyć jedną warstwę kakao, ale nawet bez tego babka pięknie wyglądała 😉

Sama babka mi smakowała, aczkolwiek jak dla mnie była ciut za słodka (tyle, że ja w ciągu ostatnich miesięcy, nie licząc ciast, praktycznie całkowicie odstawiłam cukier, więc być może inaczej odczuwam już słodkość).

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.