Faszerowane papryki schabem

Faszerowane Papryki Schabem

Faszerowane papryki schabem

Papryki, wydrążone i gotowe na przyjęcie nadzienia, są jak puste kanvasy gotowe na ożywienie barwami i smakami. Ich wnętrze staje się prawdziwą festiwalową areną dla nadchodzącej kulinarnej uczty.
W cieple piekarnika papryki nabierają swojej kulinarnie złotej poświaty, a boczek staje się złocistym płaszczem otaczającym nadzienie. Wokół rozchodzi się zapach pieczonych przypraw i aromatycznych warzyw, wzbudzając apetyt i podgrzewając wyobraźnię.
Gdy papryki opuszczają piekarnik, ich skórka jest delikatnie zrumieniona, a wnętrze wypełnione soczystym nadzieniem emanuje smakiem i zapachem, zapraszając zmysły do uczestnictwa w tej kulinarnej uczcie.
Podając faszerowane papryki schabem owiniętym z boczkiem nadziewane pieczarkami, nie można zapomnieć o dekoracyjnym akcencie. Świeże zioła układane na wierzchu potrawy są niczym koronka na głowie monarchini, dodając elegancji i wyrazu temu kulinarnemu arcydziełu.
To nie tylko danie, to prawdziwe kulinarny spektakl, który nie tylko zaspokoi głód, ale i pobudzi zmysły do życia. Takie jest mistrzostwo kuchni, takie są faszerowane papryki schabem owiniętym z boczkiem nadziewane pieczarkami. Smacznego!

Czas przygotowania 40 minut
5 porcji

Składniki:
• 5 szt. Papryki czerwonej
• 200 g boczku wędzonego w plastrach
• 500 g schabu wieprzowego
• 200 g pieczarek
• 1 cebula
• 1 marchew
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Papryka słodka
Sposób przygotowania:
1. Papryki myję, osuszam, odcinam górną część i usuwam nasiona.
2. Mięso kroję w plastry, rozbijam je delikatnie i doprawiam papryką słodką, pieprzem oraz solą.
3. Cebulę obieram, drobno kroję, a następnie smażę na rozgrzanym oleju, aż zmięknie.
4. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i smażę przez około 10 minut. Następnie doprawiam pieprzem oraz solą i dodaję startą na tarce o dużych oczkach marchew. Smażę jeszcze przez pięć minut.
5. Rozkładam dwa plastry boczku, jeden układam poziomo, drugi pionowo, tak aby się nachodziły na siebie.
6. Na środku plastrów boczku rozkładam plastry mięsa.
7. Na każdy kawałek mięsa nakładam po dwie łyżki farszu z pieczarek.
8. Mięso z boczkiem zwijam do góry, tak aby farsz znajdował się w środku, tworząc sakiewki.
9. Sakiewki z mięsem umieszczam w przygotowanych paprykach.
10. Papryki układam w naczyniu żaroodpornym i piekę przez 40 minut w temperaturze 180°C.
11. Danie gotowe! Podaję je z ziemniakami oraz surówką.
12. Smacznego!
Może on zainspirować do stworzenia pysznej potrawy, która ucieszy nie tylko podniebienie, ale także zmysły.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.