Surówka obiadowa do mięsa
Ta surówka obiadowa z dodatkiem brokuł, papryki i ogórka to idealna propozycja, by wzbogacić smak i wartość odżywczą Twojego obiadu.
Doskonale sprawdzi się jako zdrowy i kolorowy dodatek do różnorodnych dań mięsnych, dodając świeżości i lekkości do Twojego obiadu.
6 porcji
20 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 brokuł
• 1 papryka czerwona
• 1 cebula czerwona
• 2 ogórki kiszone
• 1 pęczek koperku
• 60 g jogurtu naturalnego
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy na mniejsze kawałki, cebulę kroimy na cztery części, a ogórki na trzy części.
2. Warzywa przekładamy do naczynia blendera i blendujemy, aż uzyskamy gładką masę.
3. Do zblendowanych warzyw dodajemy jogurt, sól i pieprz do smaku, mieszamy dokładnie łyżką.
4. Surówka jest gotowa do podania.
5. Smacznego!
Gotowa surówka będzie idealna jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielna przekąska.