Kąski kurczaka w sosie słodko-kwaśnym

Kąski kurczaka w sosie słodko-kwaśnym

Na obiad, lub jako mięsna przekąska imprezowa na jeden kęs.

Przepyszna propozycja na wykorzystanie mięsa z nóg kurczaka. Nada się jako przekąska imprezowa, do zjedzenia na 1-2 kęsy, zaś podana razem z ryżem może stanowić opcję obiadową dla 3-4 osób.

Choć takie kąski można też przygotować z piersi kurczaka, gorąco zachęcam Was byście sięgnęli właśnie po udka bez skóry i kości. Po usmażeniu są bardziej soczyste i po prostu smakują lepiej.

Zamiast skrobi kukurydzianej można wykorzystać mąkę kukurydzianą, ale wówczas „panierka” nie wyjdzie tak chrupiąca.

Zróbcie sobie takie kąski, bo są przepyszne.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.