Cukinia na ciepło – do obiadu i nie tylko

Cukinia na ciepło – do obiadu i nie tylko

Cukinia na ciepło – do obiadu i nie tylko

Cukinia na ciepło jest zdrowa, smaczna i łatwa w przygotowaniu. Sprawdzi się zarówno jako pyszny dodatek do mięsa, ryb czy makaronów, jak i samodzielna przekąska. Łagodna w smaku cukinia świetnie komponuje się z ostrą papryczką, nadając daniu wyrazistości.

Cukinia jest niskokaloryczna i bogata w wodę, co sprawia, że jest doskonałym składnikiem diet odchudzających. Zawiera również wiele witamin (C, K, z grupy B) oraz minerałów (potas, magnez). Regularne spożywanie cukinii może wspomóc pracę układu pokarmowego, obniżyć ciśnienie krwi i wzmocnić odporność.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.