Placki ziemniaczane z wątróbką w sosie śmietanowym
Dziś przepis na placki ziemniaczane, do których dodatkiem jest wątróbka w sosie śmietanowym. Brzmi kontrowersyjnie? Zapewniam Cię, że to pomysł na pyszny obiad. Sprawdzi się szczególnie dla tych, którzy kochają zarówno placki ziemniaczane jak i wątróbkę, dla tych, którzy potrzebują uzupełnić w diecie poziom żelaza (a jedzenie ciągle tak samo przygotowanej wątróbki już ich znudziło) lub dla tych, którzy szukają tańszej i szybszej alternatywy dla placków ziemniaczanych po węgiersku (z gulaszem).
Ja po raz pierwszy spotkałam się z taką propozycją rok czy dwa lata temu w okolicznej knajpce (obecnie już nieistniejącej). Zamówiłam, zasmakowałam i wiedziałam, że będę robić takie placki również w domu. No i faktycznie, od tamtego czasu raz za jakiś czas pojawiają się w mojej kuchni.