Placuszki maślankowe z czekoladą i migdałami

Placuszki maślankowe z czekoladą i migdałami

Placuszki maślankowe z czekoladą i migdałami

Przepis na placuszki maślankowe od dłuższego czasu jest już na blogu, natomiast tym razem przygotowałam je z kawałkami gorzkiej czekolady i płatkami migdałowymi. Nam ta wersja przypadła do gustu. Zrobiłam je z dodatkiem czekolady gorzkiej. Mlecznej nie dodawałam, gdyż bałam się, że „spali” mi się na patelni.

Placuszki same w sobie nie są jakoś mocno słodkie. Fajnie jest podać je skropione syropem klonowym.

Wychodzi ich całkiem duży talerz. To fajna opcja do przygotowania sobie takich placuszków np do lunchboxa.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.