Gołąbki kebab, pyszny pomysł na obiad
Gołąbki kebab to pozycja, która powstała spontanicznie. Przyczyną jej narodzin był bunt mojego młodszego syna 😉 Stwierdził, że nie znosi gołąbków, w zasadzie nigdy ich nie lubił, tylko tolerował. A że ostatnio do wszystkiego dodawał sobie przyprawę do kebabu, postanowiłem ułatwić mu życie i sam ją sypnąłem do farszu do gołąbków. Pieczarki i reszta składników wylądowały w daniu, aby zamaskować smak “kapuchy” 😉 Eksperyment wypadł nadzwyczaj pysznie, więc został już kilkukrotnie powtórzony. Za namową młodego, który w końcu pokochał to danie, zamieszczam przepis. Może komuś podejdzie polska egzotyka 😉 Poważnie mówiąc, to naprawdę pyszne gołąbki, takie w tureckich nutach smakowych z polskim paszportem 😉