Medaliony z mleka w proszku
Przed Wami ciasteczka bez pieczenia przygotowane na bazie masła, cukru i mleka w proszku. Zrobiłam je w formie takich okrągłych ciasteczek wycinanych za pomocą foremki, ale jeśli zależy Ci na tym, by otrzymać jak najmniej „ścinków”, masę można pokroić na małe kosteczki, idealne na jeden kęs. Będzie to zdecydowanie przyjemniejsza forma zarówno do przygotowania, jak i do jedzenia.
Co do smaku, to choć jestem wielką fanką słodkości z mleka w proszku, tak tutaj miałam mieszane uczucia, głównie ze względu na dodatek kakao. Jak dla mnie ciasteczka wyszły takie słodko-gorzkie, z przewagą tego drugiego smaku (wykorzystałam polewę z gorzkiego kakao). To co dla mnie okazało się wadą, dla mojego męża było wielką zaletą i wcinał ciasteczka z wielką przyjemnością, bardzo je przy tym chwaląc. Jak więc ze wszystkim, tak i tutaj, wiele zależy od indywidualnych preferencji smakowych. A samą polewę można zastąpić taką z roztopionej czekolady 😉
1 Komentarz