Chrupiące placki ziemniaczane na grubych oczkach

Chrupiące placki ziemniaczane na grubych oczkach

Chrupiące placki ziemniaczane na grubych oczkach

Chrupiące placki ziemniaczane na grubych oczkach to klasyka polskiej kuchni! Proste i klasyczne danie, które nigdy się nie nudzi! Złociste i chrupiące na zewnątrz i miękkie, delikatne w środku. Tak smakują idealne placki ziemniaczane! Są uwielbiane przez dzieci i dorosłych.

Dzięki użyciu tarki o grubych oczkach, placki zyskują cudowną teksturę, a po usmażeniu są mega chrupiące! Można je podać na wiele sposobów – z kwaśną śmietaną, gulaszem, a nawet jako samodzielną przekąskę z dodatkiem sosu czosnkowego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.