Churros z cukrem pudrem

Churros z cukrem pudrem

Pyszne hiszpańskie ciasteczka, idealne na Karnawał.

Jak ja lubię te przepyszne hiszpańskie ciastka, które oczywiście najlepiej smakują mi w Hiszpanii, gdy maczam je w filiżance gorącej i gęstej czekolady. Ale gdy za oknem szaro bura polska zima, to jak mówi stare przysłowie, gdy się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma, na tapet wjeżdżają takie domowe churros posypane cukrem pudrem.

Tradycyjny hiszpański przepis nie zawiera mleka, a samo ciasto wychodzi dosyć gęste. Hiszpanie wyciskają churros przy pomocy specjalnej maszynki, churrera, my musimy robić to ręcznie, dlatego przepisy, które są popularne w Polsce zawierają większą ilość płynów i dodawane jest mleko, aby ciasto było nieco rzadsze i można je było bez problemu wyciskać na przykład przy użyciu rękawa cukierniczego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.