Babka bananowa z orzechami

Babka bananowa z orzechami

Babka bananowa z orzechami

Wypieki z dodatkiem bananów zawsze są, w moim odczuciu, bardzo trafione. Nie ważne, czy dodajemy banany w formie plasterków i zalewamy je galaretką, czy też jako puree dajemy do ciasta i zapiekamy. Moim zdaniem ciasta z bananami są po prostu pyszne.

W przypadku takiej babki, nie dość, że jest ona pyszna w smaku, to dodatkowo daje okazję do wykorzystania mocno dojrzałych już bananów.

Ucierana babka z bananami i orzechami, choć wydaje się mocno zbita, jest pyszna, wilgotna i długo zachowuje świeżość.

Jeżeli szukasz pomysłu na Wielkanoc, a chcesz przygotować inną babkę, niż cytrynową czy piaskową, bardzo polecam tę z bananami.

Aby babka udała się doskonale, a przede wszystkim by uniknąć zakalca, należy pamiętać, by wszystkie składniki były w pokojowej temperaturze.

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.