Najlepsze roladki z szynki z pastą jajeczną
To najlepsza pasta jajeczna jaką kiedykolwiek zrobiłam. Z dodatkiem podsmażonej cebulki, kiszonego ogórka, jabłka i sera feta. Mocno wyrazista w smaku. Przepyszna! Doskonała sama w sobie, a w połączeniu z szynką, jeszcze lepsza
Przygotowując przepis możesz poprzestać na przygotowaniu pasty jajecznej i podać ją na pieczywie lub zrobić tak jak ja – wyłożyć pastę na plasterki dużej szynki konserwowej, zwinąć w roladki, a następnie zalać galaretą.
Ja przygotowując roladki niestety nie trafiłam z wielkością naczynia – wybrałam za małe i część roladek musiałam ułożyć w innym;)
Po raz pierwszy zrobiłam je na zeszłoroczną Wielkanoc, ale to tak uniwersalne danie, że doskonale sprawdzi się w ciągu roku jako imprezowa przekąska.
Polecam. Roladki z szynki z pastą jajeczną są przepyszne!