Fasolka szparagowa z fetą i suszonymi pomidorami

Fasolka szparagowa z fetą i suszonymi pomidorami

Fasolka szparagowa z fetą i suszonymi pomidorami

Fasolka szparagowa to jeden z naszych ulubionych dodatków do obiadu. Chętnie sięgamy po cienką, delikatną fasolkę z tygodnia francuskiego w Lidlu (zawsze robię jej spory zapas, gdy tylko się pojawi). W sezonie jednak zdecydowanie warto postawić na świeżą fasolkę, bo smakuje jeszcze lepiej i idealnie sprawdza się w prostych, letnich daniach. Tym razem u mnie na obiad fasolka szparagowa z fetą i suszonymi pomidorami oraz czarnymi oliwkami i posiekaną szalotką. Całość skropiłam oliwą i posypałam sezamem. Tyle wystarczyło.

Wyszło wyśmienicie, lekko, aromatycznie i bardzo letnio. To świetna propozycja nie tylko jako dodatek do obiadu, ale również jako samodzielna sałatka na kolację czy spotkanie z przyjaciółmi. Polecam spróbować!

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.