Pieczeń z fasolką szparagową

Pieczeń z fasolką szparagową

Pieczeń z fasolką szparagową

Jeżeli lubisz dania z mięsa mielonego, które potrafią zaskoczyć nie tylko smakiem, ale również wyglądem, być może spodoba Ci się pomysł na pieczeń z fasolką szparagową. To propozycja, która łączy w sobie prostotę wykonania, a jednocześnie gwarantuje efektowną prezentację na stole. Dzięki temu sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i na wyjątkowe okazje. Pieczeń kryje w środku kolorowe i aromatyczne nadzienie, które sprawia, że po przekrojeniu wygląda ona naprawdę efektownie.

Do jej przygotowania wykorzystuję mięso mielone z indyka, ponieważ jest delikatne i chude, a równocześnie pozostaje soczyste po upieczeniu. Z kolei nadzienie powstaje z połączenia żółtej fasolki szparagowej, papryki, suszonych pomidorów i parmezanu. Całość spaja masa jajeczna, dzięki czemu farsz jest zwarty, a mimo to nadal delikatny.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.