Domowe ogórki kanapkowe – sprawdzony przepis na chrupiące ogórki w słoikach

Domowe ogórki kanapkowe – sprawdzony przepis na chrupiące ogórki w słoikach

Domowe ogórki kanapkowe – sprawdzony przepis na chrupiące ogórki w słoikach

Ogórki kanapkowe to jedna z tych propozycji, która z roku na rok zyskuje na popularności. Są idealne do kanapek, burgerów, tostów, a nawet jako szybka przekąska prosto ze słoika. W mojej kuchni najczęściej przygotowuję tradycyjne ogórki kiszone, ale w tym roku postanowiłam spróbować czegoś nowego – domowych ogórków kanapkowych w słodko-kwaśnej zalewie.

Na urlopie, mając trochę więcej czasu, sięgnęłam po przepis z jednego z popularnych blogów i postanowiłam zrobić je na zimę. Niestety – zalewa okazała się dla nas zbyt octowa, a jej ilość nie wystarczyła do wypełnienia wszystkich słoików. Dlatego postanowiłam stworzyć własną wersję, z delikatniejszym smakiem i idealnie wyważoną proporcją słodyczy i kwasowości.

Efekt? Ogórki wyszły chrupiące, aromatyczne i pyszne – dlatego zapisuję przepis tutaj, by wrócić do niego za rok i oczywiście podzielić się nim z Wami!

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.