Sałatka z pieczoną papryką i halloumi

Sałatka z pieczoną papryką i halloumi

Sałatka z pieczoną papryką i halloumi

Kiedy mam ochotę na coś lekkiego, ale niebanalnego, doskonałą opcją jest dla mnie sałatka z pieczoną papryką i serem halloumi. Sałatka kusi kolorami i aromatem już od pierwszego spojrzenia. Papryka po upieczeniu smakuje zupełnie inaczej niż świeża, a w połączeniu z lekko ostrą czerwoną cebulą i wyrazistą rukolą tworzy bazę pełną charakteru. Do tego dochodzi halloumi, ser, który po krótkim podgrzaniu staje się złocisty i lekko chrupiący na zewnątrz, a jednocześnie miękki i sprężysty w środku. Czy można chcieć czegoś więcej? 🙂

Taka kompozycja składników sprawia, że sałatka nie jest nudnym dodatkiem, ale pełnowartościowym posiłkiem. Najlepiej smakuje w towarzystwie chrupiących grzanek z bagietki, które wnoszą dodatkową sytość i świetnie pasują do warzyw oraz sera. Porcja jest przygotowana dla 2 osób, dzięki czemu świetnie sprawdzi się jako propozycja na romantyczną kolację. Oczywiście pod warunkiem, że Twoja druga połówka lubi lekkie sałatki 😉

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.