Biszkopt idealny – puszysty, lekki i zawsze się udaje!

Biszkopt idealny – puszysty, lekki i zawsze się udaje!

Biszkopt idealny – puszysty, lekki i zawsze się udaje!

Biszkopt to taka podstawa w kuchni, że bez niego ani tortu, ani porządnego ciasta z kremem nie zrobisz. Ile to razy myślałam, że już wszystko zrobiłam dobrze, a on i tak siadał zaraz po wyjęciu z piekarnika! Dopiero z czasem doszłam do wprawy i odkryłam, że tu nie ma żadnych czarów – wystarczy dobrze ubić jajka i nie przesadzić z mieszaniem. Od tamtej pory biszkopt zawsze wychodzi równy jak stół, lekki, puszysty i taki, że aż chce się go jeść bez niczego.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.