Roladki cynamonowe z chleba tostowego
Dziś kuchnia Smaki Na Talerzu serwuje coś dobrze znanego, ale w nieco odmienionej formie:) Tosty francuskie w formie roladki to ciekawa alternatywa dla klasycznych tostów. Zamiast podawać je jak zawsze, wystarczy posmarować je aromatycznym masełkiem cynamonowym, zwinąć w ruloniki i obsmażyć na złocisty kolor. Efekt? Słodkie, pachnące i niezwykle apetyczne roladki cynamonowe z chleba tostowego.
Do przygotowania takich roladek świetnie sprawdzi się chleb tostowy. Czasami w Kauflandzie dostępny jest taki oznaczony mianem amerykańskiego. Jest większy od tego tradycyjnego, dzięki czemu kromki łatwiej się zwijają, a roladki wyglądają naprawdę efektownie. Jeśli nie uda Ci się takiego zakupić, możesz wykorzystać ten „zwykły”. Roladki będą po prostu minimalnie mniejsze.


