Roladki cynamonowe z chleba tostowego

Roladki cynamonowe z chleba tostowego

Roladki cynamonowe z chleba tostowego

Dziś kuchnia Smaki Na Talerzu serwuje coś dobrze znanego, ale w nieco odmienionej formie:) Tosty francuskie w formie roladki to ciekawa alternatywa dla klasycznych tostów. Zamiast podawać je jak zawsze, wystarczy posmarować je aromatycznym masełkiem cynamonowym, zwinąć w ruloniki i obsmażyć na złocisty kolor. Efekt? Słodkie, pachnące i niezwykle apetyczne roladki cynamonowe z chleba tostowego.

Do przygotowania takich roladek świetnie sprawdzi się chleb tostowy. Czasami w Kauflandzie dostępny jest taki oznaczony mianem amerykańskiego. Jest większy od tego tradycyjnego, dzięki czemu kromki łatwiej się zwijają, a roladki wyglądają naprawdę efektownie. Jeśli nie uda Ci się takiego zakupić, możesz wykorzystać ten „zwykły”. Roladki będą po prostu minimalnie mniejsze.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.