Szynka wieprzowa gotowana w przyprawach
Szynka wieprzowa gotowana w przyprawach to jedna z tych domowych wędlin, które robią różnicę już po pierwszym kęsie. Miękka, soczysta i pełna aromatu – idealna na kanapki, do obiadu albo po prostu „na spróbowanie”, bo trudno się powstrzymać, gdy pachnie tak kusząco. W przeciwieństwie do sklepowych wędlin, które potrafią po dwóch dniach zrobić się śliskie, ta domowa szynka trzyma fason: po ugotowaniu jest delikatna, a później po prostu lekko się podsusza, zamiast psuć.
Przygotowanie jest banalnie proste – wystarczy porządny kawałek mięsa, dobre przyprawy i spokojne gotowanie na wolnym ogniu. A efekt? Wędlina, która znika szybciej, niż zdąży ostygnąć. Jeśli lubicie swojskie smaki i chcecie mieć w lodówce coś pewnego i domowego, ta szynka będzie strzałem w dziesiątkę. Świetna na śniadanie, kolację, do pracy i na szybki obiad w sosie. Polecam z całego serca.


