Pierogi z kapustą i grzybami – domowe, miękkie i pełne aromatu

Pierogi z kapustą i grzybami – domowe, miękkie i pełne aromatu

Pierogi z kapustą i grzybami – domowe, miękkie i pełne aromatu

Pierogi z kapustą i grzybami to taki klasyk, którego nie trzeba nikomu przedstawiać, bo już sam zapach farszu potrafi człowieka przenieść do kuchni, gdzie zawsze było ciepło, spokojnie i jakoś tak swojsko. Niby człowiek planuje ulepić trochę „na próbę”, a kończy się na tym, że z tej podwójnej porcji wychodzi wielka micha gotowych pierogów, idealnych na obiad, kolację i jeszcze coś na później do zamrożenia.

Ciasto jest miękkie, elastyczne, łatwo się z nim pracuje, a farsz – wilgotny, aromatyczny i z takim leśnym akcentem od suszonych grzybów, że aż trudno przestać podjadać w trakcie lepienia.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.