Boeuf strogonow

Boeuf strogonow

Boeuf strogonow

Dzisiaj zapraszam na mój Boeuf strogonow.

Składniki:
1/2 kg. polędwicy wołowej,
300 g pieczarek,
3 cebule,
3 kiszone ogórki,
1/2 słoika ( 250ml) marynowanej papryki,
4 łyżki koncentratu pomidorowego,
1 łyżka mąki,
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia

Wykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić pieczarki, ogórki, cebulę. Na oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron i odłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone warzywa i pieczarki. Dodać do mięsa i wymieszać. Paprykę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość zalać 1/5 litra wrzątku. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody i zgęścić gulasz. Gotować jeszcze przez kilka minut.
Smacznego…

Link do przepisu: http://aniolywkuchni.blogspot.com/2016/02/boeuf-strogonow.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.