Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Dzisiaj polecam surówkę do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.

Składniki:
– pół kapusty pekińskiej
– pół puszki kukurydzy
– kawałek pora
– pół czerwonej papryki

sos:
– 1 łyżka majonezu
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– sól i pieprz

Przygotowanie:
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy w pół księżyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy warzywa. Następnie mieszamy. Doprawiamy według gustu. Podajemy do drugiego dania lub jako osobna przekąska.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.