ROLADA DROŻDŻOWA Z KAKAO

ROLADA DROŻDŻOWA Z KAKAO

ROLADA DROŻDŻOWA Z KAKAO

Zawijana drożdżówka z kakao to smak dzieciństwa…mojego męża. Piekła ją jego babcia. To On podsunął mi pomysł na to ciasto, ale nie znał dokładnie przepisu. Zapamiętał tylko, że nadzienie musi być z cukru i kakao, więc reszta była improwizacją z mojej strony. Ciasto drożdżowe bardzo lubię przygotowywać, więc była to dla mnie czysta przyjemność. Drożdżówka wyszła znakomita, a kakao z cukrem w środku, który pod wpływem wysokiej temperatury się rozpuścił, utworzyło czekoladowe nadzienie. Nie jest ono za słodkie, gdyż słodycz cukru idealnie równoważy się z goryczą kakao. Nie sądziłam nawet, że takie proste rozwiązanie może być tak dobre!
Idealnie pasuje na słodkie śniadanie do gorącego kubka kakao lub mleka.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.