ROLADA DROŻDŻOWA Z KAKAO

ROLADA DROŻDŻOWA Z KAKAO

ROLADA DROŻDŻOWA Z KAKAO

Zawijana drożdżówka z kakao to smak dzieciństwa…mojego męża. Piekła ją jego babcia. To On podsunął mi pomysł na to ciasto, ale nie znał dokładnie przepisu. Zapamiętał tylko, że nadzienie musi być z cukru i kakao, więc reszta była improwizacją z mojej strony. Ciasto drożdżowe bardzo lubię przygotowywać, więc była to dla mnie czysta przyjemność. Drożdżówka wyszła znakomita, a kakao z cukrem w środku, który pod wpływem wysokiej temperatury się rozpuścił, utworzyło czekoladowe nadzienie. Nie jest ono za słodkie, gdyż słodycz cukru idealnie równoważy się z goryczą kakao. Nie sądziłam nawet, że takie proste rozwiązanie może być tak dobre!
Idealnie pasuje na słodkie śniadanie do gorącego kubka kakao lub mleka.

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/07/rolada-drozdzowa-z-kakao.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.