Chaczapuri Adżarskie

Chaczapuri Adżarskie

Chaczapuri Adżarskie

Bardzo syta potrawa kuchni gruzińskiej w formie łódek z ciasta drożdżowego poleca się na śniadanie.

Składniki:
2 szt.
300 g mąki pszennej
150 ml ciepłej wody lub woda z mlekiem na pół
5 g drożdży instant lub 15 g świeżych
pół łyżeczki cukru
szczypta soli
2 łyżki oleju
100 g kwaśnej śmietany 18 % lub jogurtu naturalnego,greckiego
100 g sera żółtego
100 sera feta
100 g mozzarelli (zastąpiłam twarogiem półtłustym)
sól i pieprz do smaku
2 jajka L
szczypiorek do posypania na wierzch

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.