SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ

SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ

SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ

Świetny na obiad, jako przystawka czy wędlina

Faszerowana rolada ze schabu to danie bardzo uniwersalne i można ją przyrządzić na różne sposoby, a także w różnoraki sposób podać… Znakomicie smakuje na ciepło, podana z dodatkami, jako wykwintny obiad, a na zimno jako wędlina do pieczywa. A można ją także podać w galarecie jako przystawkę.
I ten trzeci sposób właśnie wybrałam 😉
Moja propozycja to faszerowany schab w galarecie w wersji świątecznej… z akcentem żurawiny. Schab faszerowany jest mięsem mielonym z indyka oraz suszoną żurawiną, a galaretka została przygotowana na bazie bulionu drobiowego z dodatkiem soku z żurawiny (sok 100%, bez dodatku cukru). Całość komponuje się naprawdę świetnie i stanowi idealną przystawkę na świąteczny stół…
P.S. Bez galarety również świetnie prezentuje się na stole!

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.