SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ

SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ

SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ

Świetny na obiad, jako przystawka czy wędlina

Faszerowana rolada ze schabu to danie bardzo uniwersalne i można ją przyrządzić na różne sposoby, a także w różnoraki sposób podać… Znakomicie smakuje na ciepło, podana z dodatkami, jako wykwintny obiad, a na zimno jako wędlina do pieczywa. A można ją także podać w galarecie jako przystawkę.
I ten trzeci sposób właśnie wybrałam 😉
Moja propozycja to faszerowany schab w galarecie w wersji świątecznej… z akcentem żurawiny. Schab faszerowany jest mięsem mielonym z indyka oraz suszoną żurawiną, a galaretka została przygotowana na bazie bulionu drobiowego z dodatkiem soku z żurawiny (sok 100%, bez dodatku cukru). Całość komponuje się naprawdę świetnie i stanowi idealną przystawkę na świąteczny stół…
P.S. Bez galarety również świetnie prezentuje się na stole!

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/12/schab-faszerowany-w-galarecie.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.