Knedle z czerwonej kapusty i kacze uda w sosie własnym

Knedle z czerwonej kapusty i kacze uda w sosie własnym

Knedle z czerwonej kapusty i kacze uda w sosie własnym

Czerwona kapusta to ulubiony świąteczny i zimowy dodatek do mięsnych dań. Świetnie się komponuje z dziczyzną, drobiem i ulubionymi roladami wołowymi. Wtedy niezastąpionym dodatkiem są wszelkiej maści kluski.
Proponuję dwa w jednym, czyli kluski i czerwoną kapustę jednocześnie. Te kluchy grają absolutnie główną rolę w daniu, to perfekcyjny dodatek do każdego odświętnego posiłku. Już jakiś czas temu przepis wpadł mi w oko, a teraz była okazja by go wypróbować. Może im Wam się spodoba? Święta już za nami, ale może np. na Noworoczny obiad?

Jeśli nie lubisz nudy na świątecznym stole ten przepis jest dla Ciebie!

Kluchy są super smaczne, proste do przygotowania, bardzo polecam! A do klusek koniecznie kacze uda!

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.