Smarowidło z czerwonej kapusty do chleba

Udostępnij na:
Smarowidło z czerwonej kapusty do chleba

Czerwona kapusta to nie tylko smaczny dodatek do drugiego dania, bo możesz wyczarować z niej prawdziwe pyszności, jak np. dzisiejsze smarowidło do chleba. Jest super smaczne, a pod zębami chrupią i zmiksowana, soczysta kapusta i orzechy włoskie. Idealnie wpisuje się w tegoroczny trend zdrowego odżywiania i na pewno Ci posmakuje!
Proste i tanie, a jednak niecodzienne, zaskakujące i wyszukane smarowidło. Kapusta czerwona jest bardzo bogata w składniki odżywcze, a przy tym niskokaloryczna (w 100 g zaledwie 40 kcal), szczególnie bogata w antocyjany – najsilniejsze przeciwutleniacze i tiaminę – witaminę B1. Całość do schrupania na surowo, zatem nie ma żadnych strat witamin i składników mineralnych.

Link do przepisu: https://frosch.blogspot.com/2019/01/smarowido-z-czerwonej-kapusty-do-chleba.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.