Bułeczki drożdżowe z jarmużem i orzechami – bez laktozy

Udostępnij na:
Bułeczki drożdżowe z jarmużem i orzechami - bez laktozy

Drożdżówki w wersji wytrawnej z niebanalnym nadzieniem, ponieważ do przygotowania farszu wykorzystałam zimowy superfood – jarmuż. Bułeczki dodatkowo obsypałam orzechami włoskimi. Są mięciutkie, puszyste, zakręcone inaczej niż zwykle i bardzo smaczne. Tradycyjne mleko krowie zastąpiłam w bułeczkach mlekiem kokosowym, zatem są bez laktozy. Do wypieku użyłam mąki orkiszowej jasnej w połączeniu z pełnoziarnistą. Same zalety! Idealne na śniadanie lub do zabrania na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Buły są absolutnie rewelacyjne, naprawdę warto je upiec – bardzo polecam!

Link do przepisu: https://frosch.blogspot.com/2019/02/drozdzowe-bueczki-z-jarmuzem-i.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.