Brukselka z piekarnika

Brukselka z piekarnika

Brukselka z piekarnika

To najlepszy czas na brukselkę i naprawdę warto wykorzystać potencjał zdrowotny tych maleńkich zielonych kapustek.
Uwielbiam brukselkę od zawsze, ale dzisiejszy przepis może zainteresować osoby, które specjalnie za nią jednak nie przedpadają.

Brukselka pieczona w piekarniku różni się zasadniczo od tej tradycyjnej, gotowanej. Jest bardziej chrupiąca i zwięzła oraz pełna smaku. Upieczona brukselka jest nie tylko smaczniejsza, ale i dużo zdrowsza.
Pieczenie nie trwa wiele dłużej niż tradycyjne gotowanie dlatego warto wypróbować przepis.
Super na ciepło jako dodatek obiadowy i na zimno jest równie pyszna. Możesz wykorzystać ją do przygotowania sałatki, albo po prostu schrupać nadmiary.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.