Pieczony boczek Boryny, idealny na kanapki
Pyszna wędlina
Pieczony boczek Boryny to ostatni gorący hit mojej rodzinki. Nawet młodszy syn, który jest zazwyczaj tłuszczofobem, tym razem nie odrywa ani kawalątka 😉 Dla dociekliwych już wyjaśniam, że boczek Boryny bo po chłopsku, czyli tłusto i konkretnie 😉 Jak ktoś chodził na lekcje polskiego i nie spał na nich to wie kto to chłop lub inaczej skąd Chłopi, a jak nie cóż dowie się jak to jest jak zje. Ale do rzeczy, boczuś jest wyśmienity, aromatyczny i pyszny lekko pikantny i słodkawy. Doskonały na gorąco ale najlepszy na zimno do kanapek. Potrawa banalnie prosta w wykonaniu, nie trzeba specjalnie czuwać, ani się nad nią rozczulać. Po prostu kroisz, macerujesz, zapiekasz, studzisz i konsumujesz 😉
1 Komentarz