Pieczony boczek Boryny, idealny na kanapki

Pieczony boczek Boryny, idealny na kanapki

Pieczony boczek Boryny, idealny na kanapki

Pyszna wędlina

Pieczony boczek Boryny to ostatni gorący hit mojej rodzinki. Nawet młodszy syn, który jest zazwyczaj tłuszczofobem, tym razem nie odrywa ani kawalątka 😉 Dla dociekliwych już wyjaśniam, że boczek Boryny bo po chłopsku, czyli tłusto i konkretnie 😉 Jak ktoś chodził na lekcje polskiego i nie spał na nich to wie kto to chłop lub inaczej skąd Chłopi, a jak nie cóż dowie się jak to jest jak zje. Ale do rzeczy, boczuś jest wyśmienity, aromatyczny i pyszny lekko pikantny i słodkawy. Doskonały na gorąco ale najlepszy na zimno do kanapek. Potrawa banalnie prosta w wykonaniu, nie trzeba specjalnie czuwać, ani się nad nią rozczulać. Po prostu kroisz, macerujesz, zapiekasz, studzisz i konsumujesz 😉

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.