Pożywna fritatta

Pożywna fritatta

Pożywna fritatta

Składniki:
2 jajka
100 g ugotowanej kaszy gryczanej
garść pomidorków koktajlowych
1/2 kapusty pak choi
1/2 marchewki
kilka plasterków chudej szynki
sól, pieprz

Przygotowanie:
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, razem z pokrojona szynka wrzucić na patelnie i podsmażyć kilka minut. Dodać kaszę, wymieszać i smażyć 2-3 minuty. Pokrojona kapustę pak choi dodać na patelnię i wymieszać z resztą składników, na wierzchu ułożyć połówki pomidorków. Jajka roztrzepać z dodatkiem soli i pieprzu i wylać na patelnię. Całość przykryć i smażyć na małym ogniu do ścięcia jajek. Można podawać z ketchupem. Smacznego 🙂

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.