Spaghetti z indykiem
Składniki:
440 g fileta z indyka
2 cebule
1 większa marchewka
4 łodygi selra naciowego
250 g pieczarek
1 puszka pomidorów krojonych
200 g cukinii
jarzynka
2 papryczki mini chili
po 1 łyżce maggi i octu balsamiczego
3 ząbki czosnku
1/2 łyżki sosu chili
słodka papryka, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Fileta pokroić w drobną kostkę, dodać maggi, sos chili, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos chili, paprykę i zioła, wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć w rondlu z grubym dnem, dodać mięso, obsmażyć kilka minut, dodać startą ma grubym oczku marchewkę, rozkruszone papryczki chili, podlać wodą i dusić około 15 minut. Selera, cukinię i pieczarki pokroić i dodać do mięsa, wlać pomidory, doprawić, dusić jeszcze około pół godziny. Podawać z makaronem pełnoziarnistym. Smacznego 🙂