Śmietnik Baby Jagi
Bez wychodzenia z domu takie produkty znalazłam w lodówce i bardzo byłam zaskoczona, bo sałatka wyszła pyszna
Składniki:
• 1 opak pierożków nadziewanych z serem serwatkowym i grzybów z dodatkiem trufli
• 1 opakowanie Surmii
• 1 pęczek rzodkiewki
• Puszka kukurydzy
• 4 ogórki konserwowe
• 3 łyżki majonezu
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pierożki gotujemy w osolonej wodzie.
2. Paluszki Surmii kroimy w krążki.
3. Rzodkiewki kroimy drobno ( 4 szt. zostawiamy)
4. Dodajemy kukurydzę odlaną z zalewy
5. Ogórki kroimy w kostkę
6. Wszystkie składniki łączymy z majonezem, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy
7. Przekładamy do naczynia, wierzch sałatki dekorujemy startą na tarce o dużych oczach rzodkiewką, pierożkami i kukurydz
8. Sałatka gotowa
9. Smacznego