Biały salceson z drobiowych łapek i żołądków
Może nie fotogeniczny ale pyszny i zdrowy, pod warunkiem że wyrób domowy 😉
Biały salceson to zazwyczaj produkt zawierający świńskie uszy, ozorki, serca, golonko, nóżki itp… Cóż dość ciężki i tłusty.. ale jest lżejsza i niemniej smaczna, a nawet zaryzykuję o niebo smaczniejsza. Jest nią biały salceson na łapkach i drobiowych żołądkach. Tak samo bogaty w kolagen, ale dużo mniej tłusty niż jego wieprzowy protoplasta. Polecam, szczególnie że nawet moje dzieciaki odważyły się spróbować. Nie zostały koneserami ale kanaki zjedli i nawet zrobili powtórkę. Co w przypadku salcesonu wieprzowego zawsze jest niemożliwe do uzyskania 😉 Polecam, szczególnie jeśli jak ja hodujesz własny drób, wtedy dostaniesz produkt najwyższej jakości, jakiego nawet Gordon Ramsay nie ma w swoich restauracjach 😉