Kotlety Cztery pory roku
Roladki drobiowe z farszem zielonym, cukinią oraz brokułem.
Składniki:
• 2 filety z kurczaka
• Sól
• pieprz
• Przyprawa do kurczaka
• 1 cukinia
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• 1/ brokuł
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy w plastry, następnie lekko rozbijamy, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
3. Cukinie myjemy i kroimy w podłużne plasterki, doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 °C.
4. Po upieczeniu układam po plasterku na każdym kawałku mięsa.
5. Na cukinii układamy plasterek sera żółtego.
6. Na serze natomiast układamy małe różyczki brokuł.
7. Mięso zwijamy ciasno w roladki.
8. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
9. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
10. Roladki gotowe.
11. Smacznego.