Kotlety Cztery pory roku

Kotlety Cztery pory roku

Kotlety Cztery pory roku

Roladki drobiowe z farszem zielonym, cukinią oraz brokułem.

Składniki:
• 2 filety z kurczaka
• Sól
• pieprz
• Przyprawa do kurczaka
• 1 cukinia
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• 1/ brokuł
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy w plastry, następnie lekko rozbijamy, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
3. Cukinie myjemy i kroimy w podłużne plasterki, doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 °C.
4. Po upieczeniu układam po plasterku na każdym kawałku mięsa.
5. Na cukinii układamy plasterek sera żółtego.
6. Na serze natomiast układamy małe różyczki brokuł.
7. Mięso zwijamy ciasno w roladki.
8. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
9. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
10. Roladki gotowe.
11. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/09/kotlety-cztery-pory-roku.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.