Mega patelnia pyszności
Propozycja na szybki obiadek, filet z kurczaka z mieszanką chińską, podany z ryżem curry.
Składniki:
• 1 podwójny filet z kurczaka
• Olej do smażenia
• 1 opakowanie warzyw chińskich
• Fix do potraw po chińsku
• 1 puszka kukurydzy konserwowej
• ½ kg pieczarek
• 2 torebki ryżu
• Papryka ostra
• 2 łyżki curry
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy jedną łyżką przyprawy curry oraz solą.
2. Smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Na dużej patelni typu WOK prużymy na rozgrzanym oleju mieszankę chińską.
4. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz odlaną z zalewy kukurydze.
5. Pod koniec prużenia dodajemy fix rozrobiony w 1 szklance wody, chwilkę gotujemy.
6. Potrawkę podajemy z ugotowanym ryżem z jedną łyżką curry.
7. Smacznego.