Schab gotowany w rękawie – mięciutki i delikatny

Schab gotowany w rękawie – mięciutki i delikatny

Schab gotowany w rękawie – mięciutki i delikatny

Schab gotowany w rękawie to prosty przepis na pyszną wędlinę do kanapek. Do tej pory nie lubiłam wędlin ze schabu, gdyż były twarde i suche. Natomiast mięso przygotowane w ten sposób jest delikatne, miękkie i soczyste. Wędlina jest aromatyczna, pachnąca, rozpływa się w ustach. Nie wymaga też dużego nakładu pracy, żeby ją przygotować. Należy tylko pamiętać, żeby odpowiednio wcześniej zamarynować mięso. Polecam!

Zobacz inne przepisy na domowe wędliny:
Wędlina drobiowa z suszonymi pomidorami
Domowa wędlina czosnkowa na kanapki
Szynka pieczona

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.