Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek

Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek

Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek

Szynka pieczona peklowana wychodzi pyszna, krucha i soczysta. Można ją podać na ciepło do obiadu lub poczekać, aż wystygnie i pokroić jako wędlinę. W obu wersjach świetnie sprawdzi się na świątecznym czy imprezowym stole.

Można ją podać z konfiturą z żurawiny lub sosem chrzanowym. Przygotowanie takiej szynki nie wymaga wiele pracy, trzeba to jednak zaplanować 1-2 dni przed podaniem, gdyż jej peklowanie, dzięki któremu ma taki różowy kolor wymaga przynajmniej 24, a najlepiej 48 godzin.

Link do przepisu: https://e-przepisykulinarne.pl/2021/04/szynka-pieczona-pyszne-mieso-na-obiad-lub-do-kanapek/

2 komentarze

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.