Surówka z kiszonej kapusty ze śliwkami
Surówka z kiszonej kapusty to najpopularniejszy dodatek obiadowy w zimowym okresie. Jest nie tylko smaczna, ale super zdrowa. Lubimy ją wszyscy!
Dziś poczciwa kapusta w wydaniu świątecznym, bo z dodatkiem wędzonych śliwek, żurawiny i bakalii. Idealna do smażonego karpia wigilijnego. Jeśli nie lubisz nudy w kuchni na pewno wypróbujesz ten smaczny i ciekawy przepis. Polecam!
Składniki:
30 dkg kiszonej kapusty
1 garść wędzonych śliwek
1 garść suszonej żurawiny
1 garść rodzynków
2 łyżki oleju lnianego
2 marchewki
1/2 łyżeczki mielonego kminku
szczypta kardamonu
Przygotowanie:
do miski włóż kapustę kiszoną. dodaj pokrojone w paseczki śliwki, oliwę, kminek, marchew startą na dużych oczkach tarki jarzynowej, rodzynki i kardamon
wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzoną