Zupa Króla Artura

Zupa Króla Artura

Zupa Króla Artura

Rozgrzewająca zupa w sam raz na zimne dni z dodatkiem mięsa oraz aromatyczną przyprawa curry.

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• 2 papryki czerwone
• ½ kg ziemniaków
• 400 g groszku konserwowego
• 1 łyżka mąki pszennej
• ½ szklanki śmietany 12 %
• 3 łyżki przyprawy curry
• Sól
• pieprz
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą curry oraz solą. Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do garnka z ziemniakami.
3. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju, do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki grzyby oraz w paseczki papryki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Łączymy z ziemniakami i mięsem.
4. Następnie dodajemy groszek odlany z zalewy i chwilkę gotujemy.
5. Na koniec zagęszczamy zupę śmietaną rozrobioną z mąką.
6. Zupa gotowa.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.